BIOBOR KÉSZÍTÉSÉHEZ HASZNÁLHATÓ UVAFERM ÉS LALLZYME TERMÉKEK:

 

Az anyagaink használatával kapcsolatban konzultáljon a tanúsító céggel.

LALLZYME pektináz enzimeket természetből szelektált Aspergillus niger gombákkal termeltetik (GMO mentes). Kiemelt tisztítottsági fokú, fahéjsav-észteráz mentes, nagykoncentrációjú termékekről van szó.

Az UVAFERM szárított fajélesztők, almasavbontó kultúrák és élesztőtápanyagok Német nyelvterületen  Orwein készítésre felhasználható anyagok. Az UVAFERM élesztők és almasavbontók a természetből szelektált starterkultúrák (genetikailag nem módosított mikroorganizmusok; GMO mentesek). A szárított fajélesztőink, élesztőtápanyagaink együttes használatával a szabad/összes kénessavszintet 100 mg/l alatt lehet tartani, megfelelően magas szabadkénessav aránnyal. Ezek a borok nem lesznek kénfalók!

Az almasavbontó kultúráinkkal (UVAFERM APHABETA) a biogénaminokat az orvosi és érzékszervi határértékeken belül lehet tartani, tehát a borok biogénamin-tartalma a biztonságos tartományban limitálható. Az egészségügyileg kritikus hisztamin koncentrációját startereink segítségével, a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett 5 mg/l alatt lehet tartani!
Élesztőtápanyagaink, az UVAVITALGO-FERMOPTI-WHITE, OPTIMUM-WHITE, OPTI-RED, NOBLESSE élesztő alapon (GMO mentes), és élesztőből készülő tápanyagok. Alkalmazásukkal az erjesztést gördülékennyé tesszük, limitáljuk a szabad/összes kénessav szükséges szintjét, és vörösboroknál a LALLZYME OE vagy EX-V extrakciós enzimek használatával együtt feleslegessé tesszük a gumi-arábikum és egyéb nem természetes adalékanyagok alkalmazásának szükségességét.

DRIFINE kollagén derítőszer biobor készítésre nem használható.