AB VICKERS SÖRIPARI DERÍTŐSZEREK, SEGÉDANYAGOK
FOAMSOL
(FDC 511)
Habzásgátló a főzőüst és a fermentorok habzásának megakadályozására. Hatásai: a habpozitív fehérjék megőrzése, növelt alfa-sav hasznosítás, a főzőüst könnyebb tisztítása, kihabzási problémák megszűntetése, növelt erjesztőtér-kihasználás. Kosher tanusítású anyag. Dózisa: 2-5 (max.10) ml/hl.

COMPAC CG
(CCG 311)

Üstderítőszer, a nemkívánatos fehérjék főzőüstben történő eltávolítására. Hatásai: a forróseprőt kompaktabbá teszi; vitálisabbá teszi az élesztőt, mivel az élesztő sejtfalát slejmosító anyagokat eltávolítja, így gyorsítja, egyenletesebbé, tökéletesebbé teszi az erjedést; javítja a tisztulást, a szűrhetőséget, lényegesen csökkenti a szűrési segédanyagigényt; javítja a sörstabilitást. Dózisa: 1-4 g/hl.

YEASTLIFE EXTRA
(YEE 411)

Komplex élesztőtápanyag, mely peptonokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és mikroelemeket tartalmaz. Hatásai: rövidíti az élesztő LAG-fázisát; vitálisabbá teszi az élesztőt, ezért egyenletesebbé, gyorsabbá válik az erjedési folyamat, kevesebb diacetil és egyéb érzékszervileg nemkívánatos aromaanyag képződik, csökken az ászokolási idő, tisztább ízű és illatú lesz a sör; az élesztő flokkulációja is gyorsabb és tökéletesebb lesz, így jobb lesz az öntisztulás, javul a szűrhetőség, csökken a szűrési segédanyagigény és javul a visszaforgatott élesztő minősége. Dózisa: 4-6  g/hl.
SERVOMYCES 5,5% szervesen kötött cinket tartalmazó aktív sörélesztő, mely a teljes erjedési folyamat során megfelelő mennyiségű, jól felvehető cinkkel látja el az élesztőt. Tisztább ízű, illatú, jobban iható söröket erjeszthetünk a Servomyces alkalmazásával. Gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi az erjedést. Dózisa 1 g/hl.
VICFINE F1
(FFV 161)
Kollagén sörderítőszer. Erjedés után eltávolítja a sörből a fehérjéket és az élesztőt.
Hatásai: gyorsítja és tökéletessé teszi a tisztulási folyamatot; javítja a tárolóedény-kihasználást, csökkenti a sörveszteséget, javítja a szűrhetőséget, lényegesen csökkenti a szűrési segédanyagigényt, javítja a sörstabilitást. Dózisa: 1-3 (max.6) g/hl.
A fenti anyagaink mind GMO mentesek!