A mai rohanó világunkban egy borkedvelő vásárló természetes igényévé vált, hogy az áruházak polcairól a már megszokott, megszeretett palack borát levéve mindig ugyan az a megkedvelt íz, és illatvilág köszönjön rá évről-évre (természetesen az évjárati különbözőségeket beleértve, de csak is pozitív értelemben). Csak a megbízhatóan jó borokat előállító gazdáknak és üzemeknek van esélye arra, hogy folyamatosan biztos pozíciót elfoglalva legyenek jelen a borpiacon. Cégünk ehhez a törekvéshez kínálja termékeit és technológiáit a borászoknak, borászatoknak, szőlősgazdáknak ahhoz, hogy az erjesztés végeredményeként az év közben nagy munkával, költséggel óvott és védett szőlőből kitűnő borok szülessenek.
A mustban, cefrében használt erjesztési segédanyagok kihangsúlyozzák, és erősítik a különböző szőlőfajták eredendő tulajdonságait, a termőhelyből adódó egyedi szépségeit, valamint az egy-egy becsúszó rosszabb évjárat kellemetlen hatásait is jobban kiegyenlítik, és közelítik a jó évjáratok boraihoz. Erjesztési technológiánk jól felépített, megbízható előre tervezhető végeredményt garantál, és az abban szereplő anyagok egymást kiegészítve, erősítve költséghatékonyan segítik a bor készítőjét a kiváló végeredmény megszületésében. Termékeink természetből szelektált mikroorganizmusok, vagy ezekből, ezek által készült GMO-mentes, természetes, nem boridegen kezelőanyagok.
Technológiai ajánlás
Borászati enzimek, fajélesztők, élesztőtápanyagok, almasavbontó starterek. Termékek fehérborokhoz, rozéborokhoz, vörösborokhoz, pezsgőalapborokhoz, pezsgőkhöz.
Letölthető dokumentumok
A fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.
Borászati termékek
Kis kiszerelésű termékek, kistermelők részére
Az alábbi termékeket a kistermelők a gazdaboltokban szerezhetik be.
A kis kiszerelésű termékeket a Harmath Ker. Bt. forgalmazza és teríti országos szinten a gazdaboltok részére. Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956
Terméknév | Termékjellemzők |
---|---|
LALLZYME HC - pektinbontó enzim 10 g-os kiszerelésben | Szőlők és gyümölcsök pektinbontására, aroma és színextrakciójára. Adagja 2-3 g/q. |
LALLZYME BETA - aromafelszabadító enzim 10 g-os kiszerelésben | Fehér- és rozéborok, illatos gyümölcsök cefréinek aroma-felszabadítására. Adagolás: végerjedésben vagy első fejtéskor. 3-4 hét hatóidő. Borokban a kénezés a Lallzyme BETA hatását nem befolyásolja, viszont a derítőszerek (bentonit, tannin, kovasavszol) inaktíválják az enzimet. Adagja 5 g/hl vagy 5 g/q. |
DANSTIL A - fajélesztő 20 g-os kiszerelésben | Fehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl. |
Uvaferm CM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben | Fehér mustok, kékszőlő cefrék valamint csonthéjas és bogyós gyümölcsök pálinkacefréinek erjesztésére. Gyors és megbízható élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl. |
Uvaferm 228 – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben | Illatos fehér szőlők és rozé mustok, valamint bogyós gyümölcsök, alma, körte, birsalma, birskörte, illatos szőlők pálinkacefréinek erjesztésére. Hidegtűrő (6-7 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Nagyon illatos, fajtajelleges borokat és pálinkákat erjeszt. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl. |
Uvaferm PM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben | Illatos, gyümölcsös rozék és fehérborok kiváló élesztője. Aszúerjesztésre is. Újraoltásra ez a legmegfelelőbb, legrobusztusabb élesztő. Hidegtűrő (6 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl. |
UVAVITAL - élesztőtápanyag 20 g-os kiszerelésben | Komplex tápanyag az élesztő tápanyag-utánpótlására. Borok és párlatok íz- és illat javítása, erjedési illat- és ízproblémák előfordulásának jelentős csökkentése. Adagja 20 g/hl vagy q. |
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g-os kiszerelésben | Csökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól. Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú fehér- és rozé borok, pálinkák erjeszthetők. A musttisztítás és színelés után keverendő a cefrébe 30 g/hl dózisban. Sauvignon Blanc és muskotály fajták esetén első fejtéskor újra érdemes 20 g/hl-t használni belőle. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt. Alkalmazásától függetlenül használjuk az Uvavital komplex élesztőtápanyagot. |
OPTI-RED - színmegőrző, színstabilizáló, teltségérzet fokozó anyag 30 g-os kiszerelésben | A kékszőlő cefrézése után azonnal keverjük a szőlőhöz. Adagja 30 g/q. |
UVAFERM ALPHA - almasavbontó baktériumkultúra vörös- és fehér borok almasavbontására | 2,5 g-os tasak 2,5 hl-hez, 2,5 q-hoz. |
REDULESS – rézélesztő 30 g-os kiszerelésben | Erjedés után jelentkező kén-hidrogénes, szulfitos, bökzeres szagproblémák kezelésére. Ne levegőztessük a bort, úgy kezeljük le a REDULESS-szel. Dózisa: 30 g/hl. Derítés után 7 nap múlva fejtsünk. Két héten belül (!!!) mindenképpen fejtsük le a bort a derítési aljról, oly módon, hogy az alj egyáltalán ne kerüljön át a színelt borba. Ez a fejtés már lehet nyílt fejtés. |
Letölthető dokumentumok
A fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.
- Az erjesztés a minőség záloga1,244.8 KB2018-12-05 17:13:33
- Biotechnológia a borászatban kistermelők részére1,496.3 KB2018-12-05 16:57:32
- Fehér- és rozébor készítési technológia kistasakos termékekkel kistermelőknek3,187.8 KB2018-12-05 17:19:12
- Vörösbor készítési technológia kistasakos termékekkel kistermelőknek3,082.4 KB2018-12-05 17:24:20
Borászati publikációk
A publikációk megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.
- 2020/5. Borászati HírlevélGo-Ferm Protect Információs anyag1,137.5 KB2020-09-21 09:17:05Borászat
- 2020/4. Borászati HírlevélA glutation tartalmú antioxidánsok adagolása kapcsán plussz információ. Az Anafin Most K és Qi mustderítőszerek. Új élesztők és almasavbontó starterek.401.4 KB2020-09-21 09:16:55Borászat
- 2020/3. Borászati HírlevélGarantált Glutation Tartalmú Inaktív Élesztőkészítmények a boraink aromavédelmére (Opti- és Opti-MUM-White, Glutastar)419.3 KB2020-09-21 09:15:26Borászat
- Dr. Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2016)A klímaváltozás okozta évjárati bizonytalanságok hatásának csökkentése a Lalvigne termékekkel237.1 KB2019-05-17 09:33:08Borászat
- Villangó Szabolcs, Zsófi Zsolt (2017)A szőlő fenolos érettségét elősegítő élesztőalapú lombtrágya felhasználásának eredményei a világban.218.4 KB2019-05-17 09:34:02Borászat
- Kovácsné Berár Olga, Dr. Kovács Tamás (2017)Inaktivált, glutationban gazdag élesztőkészítmények, komplex tápanyagok együttes hatásának összefoglalása.565.7 KB2019-05-17 09:27:10Borászat
- Dr. Kovács Tamás (2017)Irányított kontra spontán erjedés, -almasavbontás, élesztőtápanyagok.324.0 KB2019-05-17 09:24:13Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga, Kovács István (2018)Fahéjsavszármazékok, Brettanomyces, almasavbontás és a brettes szaghibák megjelenésének összefüggései.796.4 KB2018-12-06 17:14:47Borászat
- Kovács Tamás (2014)Újdonságok a borászatban.182.1 KB2018-12-06 17:12:37Borászat
- Kovácsné Berár Olga, Kovács Tamás (2013)Tápanyagok a bor és pálinkakészítés technológiájában.45.4 KB2018-12-06 17:12:02Borászat
- Kovács István, Kovács Tamás (2011)Az erjesztés és almasavbontás irányításának fontossága.136.5 KB2018-12-06 16:46:37Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2011)Biobor - az erjesztés, almasavbontás irányításának fontossága.139.0 KB2018-12-06 16:45:49Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2011)Biztos recept Brettanomyces ellen: NO BRETT INSIDE.213.1 KB2018-12-06 16:45:10Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár OlgaBorok kén-hidrogénes, szulfidos, szulfitos szaghibáinak elkerülése, kezelése. SPECIÁLIS TÁPANYAGOK, DERÍTŐSZEREK.139.1 KB2018-12-06 16:44:28Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2008)A szárított fajélesztő minősége és a borminőség. Közvetlen ok-okozati összefüggések. Gyakorlati információk.196.6 KB2018-12-06 12:48:12Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2008)Spontán almasavbomlás vagy irányított almasavbontás (II. rész)94.9 KB2018-12-06 12:47:55Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2008)Spontán almasavbomlás vagy irányított almasavbontás (I. rész)439.2 KB2018-12-06 12:47:39Borászat
- Kovács Tamás, Kovácsné Berár Olga (2007)Pektinázok és macerázok a borászatban177.7 KB2018-12-06 12:47:12Borászat
- Panyik Gáborné Dr. (2006)A DRIFINE borászati alkalmazásának tapasztalatai.127.2 KB2018-12-06 12:46:51Borászat
- Kovács Tamás (2006)Rossz G/F arány miatt elakadó erjedések. A megoldás egy új fruktofill fajélesztő.193.8 KB2018-12-05 18:49:29Borászat
- Kovács István, Kovács Tamás (2005)Almasavbontás fehér- és vörösborokban. A spontán és az irányított almasavbontási folyamat megítélése, szerepe és eredménye.262.0 KB2018-12-05 18:44:58Borászat
- Kovács István, Kovács Tamás (2005)Tápanyagok szerepe az élesztő tevékenységében. Élesztőtápanyagok az erjesztésben.195.7 KB2018-12-05 18:42:37Borászat
- Kovács István, Kovács Tamás (2004)Innovációs nagydíj. Go-Ferm rehidratációs élesztőtápanyag.113.8 KB2018-12-05 18:41:19Borászat
- Kovács Tamás (2000)Erjedési problémák és ezek okai.153.3 KB2018-12-05 18:34:40Borászat
- Kovács Tamás (1999)A bor minőségét befolyásoló néhány tényező: a szőlő és a must tápanyag-ellátottsága, valamint a borászati enzimek és starterkultúrák44.6 KB2018-12-05 18:32:20Borászat
- Kovács Tamás (1999)Egyes kéntartalmú aromaanyagok és a bakszagprobléma a borászatban.175.9 KB2018-12-03 19:10:49Borászat
- Kovács Tamás, Vas György, Gál Lajos (1997)Szárított fajélesztőstarterek almasavbontó-képességének összehasonlítása; az élesztős almasavcsökkentés hatása a baktériumos almasavbontásra.196.6 KB2018-11-29 17:01:31Borászat
Biztonsági adatlapok
Letölthető dokumentumok
A fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.
- Almasavbontó: UVAFERM ALPHA-BÉTA220.0 KB2018-12-06 21:11:20
- Almasavbontó: UVAFERM V22, ML PRIME219.9 KB2018-12-06 21:12:13
- ANAFIN MOST K biztonsági adatlap151.8 KB2020-07-20 16:19:24
- ANAFIN MOST QI biztonsági adatlap151.1 KB2020-07-20 16:19:57
- Borélesztő: Biodiva159.4 KB2018-12-06 21:13:14
- Borélesztő: Level2158.9 KB2018-12-06 21:13:39
- Borélesztő: UVAFERM élesztők160.3 KB2018-12-06 21:14:12
- Derítőszer: Drifine191.5 KB2018-12-07 12:52:59
- Élesztőtápanyag: Mannolees153.9 KB2018-12-06 21:17:46
- Élesztőtápanyag: OptiWRM OptimWR GFPev Nobl156.5 KB2018-12-06 21:18:10
- Élesztőtápanyag: REDULESS145.5 KB2018-12-06 21:18:36
- Élesztőtápanyag: UVAVITAL VITAL7155.4 KB2018-12-06 21:19:01
- Enzimek: LALLZYME enzimek172.4 KB2018-12-06 21:15:55
- Szőlőlombtrágya készítmény: LalVigne Aroma Mature160.0 KB2018-12-06 21:16:49