Borászat

Borászat

A mai rohanó világunkban egy borkedvelő vásárló természetes igényévé vált, hogy az áruházak polcairól a már megszokott, megszeretett palack borát levéve mindig ugyan az a megkedvelt íz, és illatvilág köszönjön rá évről-évre (természetesen az évjárati különbözőségeket beleértve, de csak is pozitív értelemben). Csak a megbízhatóan jó borokat előállító gazdáknak és üzemeknek van esélye arra, hogy folyamatosan biztos pozíciót elfoglalva legyenek jelen a borpiacon. Cégünk ehhez a törekvéshez kínálja termékeit és technológiáit a borászoknak, borászatoknak, szőlősgazdáknak ahhoz, hogy az erjesztés végeredményeként az év közben nagy munkával, költséggel óvott és védett szőlőből kitűnő borok szülessenek.

1544013313.jpg

A mustban, cefrében használt erjesztési segédanyagok kihangsúlyozzák, és erősítik a különböző szőlőfajták eredendő tulajdonságait, a termőhelyből adódó egyedi szépségeit, valamint az egy-egy becsúszó rosszabb évjárat kellemetlen hatásait is jobban kiegyenlítik, és közelítik a jó évjáratok boraihoz. Erjesztési technológiánk jól felépített, megbízható előre tervezhető végeredményt garantál, és az abban szereplő anyagok egymást kiegészítve, erősítve költséghatékonyan segítik a bor készítőjét a kiváló végeredmény megszületésében. Termékeink természetből szelektált mikroorganizmusok, vagy ezekből, ezek által készült GMO-mentes, természetes, nem boridegen kezelőanyagok.

 
1544015429.jpg

Technológiai ajánlás

Borászati enzimek, fajélesztők, élesztőtápanyagok, almasavbontó starterek. Termékek fehérborokhoz, rozéborokhoz, vörösborokhoz, pezsgőalapborokhoz, pezsgőkhöz.

Letölthető dokumentumok

A fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.

Borászati termékek

TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Lalvigne Botryless Kitozán termék a szőlő Botrytis elleni védelmére. 0 nap várakozási idő! Nincs rá rezisztencia kialakulás!-
Lalvigne Resiliens Abiotikus stressztűrés fokozás, stresszhatás utáni regeneráció javítás, termésmennyiség növelés, termésminőség javítás, asszimilálható nitrogénszint növelés. 20 cm-es hajtáshossz fölött.-
Lalvigne Prohidro Adaptáció és rezisztencia növelés a szárazságra, meleg- és UV-stresszre. Minőségjavítás, fajtajelleg megőrzés, mennyiség növelés. Levél vízpotenciál-, klorofilltartalom-, fotoszintetikus aktivitás-, levél keményítőtartalom növelés. Szövetelaszticitás fenntartása. Napégés csökkentés.-
Lalvigne Mature Kékszőlők homogénebb érése, színeződése, korábbi tanninérés. Zsendülés során.-
Lalvigne Aroma Fehér szőlők homogénebb érése, több aroma- és aromaprekurzor. Akár 100%-kal több glutation, és jelentősen magasabb asszimilálható amino nitrogén szint. Zsendülés során.-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Lallzyme HC Fehérszőlők pektinbontása, héjonáztatása, musttisztítás.-
Lallzyme C-MAX Problémás pektintartalmú fajták és évjáratok pektinbontó, musttisztító enzime.-
Lallzyme CUVÉE-BLANC Macerációs és aromafelszabadító enzim fehér fajták áztatásához.-
Lallzyme OE Kékszőlők pektinbontása, színkinyerés, aromafokozás, teltebb, kerekebb ízérzet.-
Lallzyme EX-V Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime-
Lallzyme B-620 A kékes ibolya színárnyalatot erősítő, színintenzitást fokozó, illatot és teltséget erősítő macerációs és színextrakciós enzim.-
Lallzyme β Illatos és buké fehér fajták borainak aromafokozásához.-
Lallzyme MMX Derítési, szűrhetőségi problémák esetén, ill. a teltségérzet, mouthfeel fokozására.-
Lallzyme HP Pektinbontás, musttisztítás-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Vital 7 - Nutrient GS Az UVAVITAL-nál kisebb szervesanyag tartalmú komplex élesztőtápanyag.-
UVAVITAL Komplex élesztőtápanyag, teljeskörű tápanyagellátás, általános minőségjavítás.-
FERMAID O Természetes, élesztőből készülő tápsóktól mentes élesztőtápanyag.-
GO-FERM PROTECT Rehidratációs élesztőtápanyag.-
GO-FERM PROTECT EVOLUTION Rehidratációs élesztőtápanyag, több aroma.-
GO-FERM STEROL FLASH Rehidratációs élesztőtápanyag, több aroma. 15 perces rehidratáció 15 °C-on!-
STIMULA CHARDONNAY Speciális tápanyag az észtertermelés fokozására. Ch, Szb, Pbl, Rr, rozék.-
STIMULA SAUVIGNON Speciális tápanyag a tioltermelés fokozására. Sbl, Zv, Rsz, Tr, Csf.-
STIMULA PINOT NOIR Speciális tápanyag az aromatermelés fokozására. Pn, Kad, Op.-
STIMULA SYRAH Speciális tápanyag az aromatermelés fokozására. Syr.-
STIMULA CABERNET Speciális tápanyag az aromatermelés fokozására. Cfr, Cs, Mer.-
OPTI-MALO-PLUS Speciális tápanyag az almasavbontó baktériumok részére.-
Fermaid E Kosher Passover Kosher Passover komplex élesztőtápanyag--
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Dolmar Antiox prowhite efv Gallo- és tara-tannin, inaktív élesztő, habképző formulában. Antioxidáns kombináció, melynek segítségével jelentősen csökkenthetjük boraink kénessavtartalmát. 10-25 g/hl. Rothadt szőlő lakkáz és polifenoloxidázának inaktíválására 15-25 g/hl.-
OPTI-WHITE Antioxidáns tápanyag; fehér és rozé gyümölcsösség-, fajtajelleg-, teltség fokozás.-
OPTIMUM WHITE OPTI-WHITE hatás, de krémesebb, teltebb borok és több redukált glutation (min. 1,8 %). 30 g/hl musttisztítás előtt vagy után. Bor állapotban is használható aromaérzékeny fajtáknál. Öregedő borok visszafiatalítására is.-
GLUTASTAR Az antioxidánsok királya, legalább 2,5 % redukált glutation tartalommal. 30 g/hl, akár fehér és rozé cefrére, vagy musttisztítás előtt/után. Bor állapotban is használható.-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Dolmar Qualitan Vinif Quebracho (proantocianidin - színstabilizáló) és gesztenye (ellág – antioxidáns és színstabilizáló) tanninok kombinációja. Erős színstabilizáló és oxidáció ellen védő hatású készítmény. 10-15 g/hl. Rothadt szőlő lakkáz és polifenol-oxidázának inaktíválására 15-25 g/hl.-
OPTI-RED Színintenzitás növelés, teltség-kerekség, mouthfeel fokozás, kékszőlő cefrékhez.-
OPTIMUM-RED Jobb oldhatóság, több mannoprotein, teltebb, kerekebb vörösborok, kékszőlő cefrékhez, vörösborokhoz.-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
BIODIVA Torulaspora delbrueckii nem Saccharomyces élesztő szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához, melyhez ön választja a S.cerevisiae élesztő párt. Dűlőszelektált prémium száraz, száraz és édes késői szüretelésű, száraz és édes szamorodni, aszú, jégbor stb. tételek kiváló élesztője. Önmagában képes 10,5 tf% alkoholig erjeszteni. Alacsonyabb illósavszint, komplexebb íz- és illatvilág, szebb savérzet. Korábban forgalomképes, ugyanakkor hosszabb életpályájú borok. 25 g/l beoltási dózis.-
LEVEL2 Torulaspora delbrueckii nem Saccharomyces és a Lallemand által a legkedvezőbb aromatikájú Saccharomyces cerevisiae élesztő pár szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához. Dűlőszelektált prémium száraz, száraz és édes késői szüretelésű, száraz és édes szamorodni, aszú, jégbor stb. tételek kiváló élesztője. Alacsonyabb illósavszint, komplexebb íz- és illatvilág, szebb savérzet. Korábban forgalomképes, ugyanakkor hosszabb életpályájú borok. 25-25 g/l beoltási dózis.-
LAKTIA Lachancea thermotolerans cukorból L-tejsavat és glicerint termelő nem Saccharomyces élesztő szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához. Érzékszervileg neutrális tejsavtermelő élesztő, fehér, rozé és vörösbor erjesztéshez. Bármilyen élesztővel kombinálható. Akár 5-6 g/l L-tejsavat is termel. 25 g/l beoltási dózis.-
FLAVIA Metschnikowia pulcherrima nem Saccharomyces élesztő szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához, melyhez ön választja a S.cerevisiae élesztő párt. Az α-arabino-furanozidáz aktivitásával extra aromákat felszabadító élesztő (terpénalkoholok, nor-izoprenoidok, illó tiolok). Illatos, fajtajelleges, gyümölcsös borokhoz. 25 g/l beoltási dózis.-
INITIA Metchnikowia pulcherrima nem Saccharomyces élesztő stabulációhoz. Szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológia. Az oxigént elhasználó, a rezet- és vasat megkötő, a spontán flóra tevékenységét megakadályozó, nem erjesztő, szén-dioxidot nem képző aromafelszabadító bioprotektor élesztő fehér- és rozé mustok prefermentatív stabulációjához. 7-25 g/hl beoltási dózis az alapanyag és a körülmények függvényében.-
GUARDIA Metchnikowia pulcherrima nem Saccharomyces élesztő hidegmacerációhoz. Szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológia. Az oxigént elhasználó, a rezet- és vasat megkötő, a spontán flóra tevékenységét megakadályozó, nem erjesztő, szén-dioxidot nem képző bioprotektor élesztő kékszőlő cefrék prefermentatív hidegmacerációjához. 7-25 g/hl beoltási dózis az alapanyag és a körülmények függvényében.-
Uvaferm Danstil AFehérborok élesztői Aromatikus, gyümölcsös, illatos fehérborok gyors és megbízható élesztője.-
Uvaferm SCFehérborok élesztői Testesebb, glicerin- és észtergazdag fehérborokhoz.-
Uvaferm CEGFehérborok élesztői Illatos, gyümölcsös fehérborok, a rizling fajtakör speciális élesztője.-
Uvaferm SVGFehérborok élesztői Bogyós gyümölcs – fekete ribizli, málna, egres - illatú elegáns fehérborok.-
Uvaferm VRBFehérborok élesztői Érett, túlérett szőlőből érlelt jellegű fehérborok, illetve Szamorodni erjesztésére.-
Uvaferm SLOFehérborok élesztői Fajtajelleges fehérborok különleges gyümölcsillatokkal.-
Uvaferm ALBFehérborok élesztői Telt, kerek, gyümölcsös, ausztrál típusú fehérborok; fehérborok savcsökkentésére.-
Uvaferm CGC-62Fehérborok élesztői Gliceringazdag, nagyon illatos, erjedési észteres fehérborok, rozéborok.-
Uvaferm 228Fehérborok élesztői Illatos, aromatikus, elegáns fajtajellegű fehérborok, primer aroma felszabadítás.-
Uvaferm HPSFehérborok élesztői A bor teltségének, kerekségének, komplexitásának javítására.-
Uvaferm CMFehérborok élesztői Gyümölcsös, üde bukéborok.-
Uvaferm EXCENCEFehérborok élesztői Tiolos, trópusi gyümölcsös, észteres Sauvignon blanc és Zöld Veltelini borok.-
UVAFERM CS2Fehérborok élesztői Sauvignon blanc, Zöld veltelini; citrusos, tiolos, gyümölcsös fehérborok élesztője.-
Lallemand SAUVYFehérborok élesztői Különlegesen intenzív tiol- és aromaképző élesztő tiolos fajtákhoz(pl. Sauvignon blanc, Zöld veltelini, Tramini, Cserszegi, Hárslevelű)-
HOP élesztőFehérborok élesztői Direkt beoltású fajélesztő.--
Thermosacc DRYFehérborok élesztői 20-40 °C között erjesztő robusztus élesztő.-
Uvaferm PMRozéborok élesztői Fajtajelleges, elegáns, gyümölcsös rozék masszív élesztője.-
Uvaferm ALBRozéborok élesztői Gyümölcsös és fajtajelleges rozék.-
Uvaferm CGC-62Rozéborok élesztői Nagyon illatos, erjedési észteres, gyümölcsös rozék.-
Uvaferm EXCENCERozéborok élesztői Tiolos, trópusi gyümölcsös, észteres rozék.-
Uvaferm Danstil APezsgőalapborok Könnyű, üde, gyümölcsös pezsgőalapborok.-
Uvaferm CMPezsgőalapborok Könnyű, üde pezsgőalapborok.-
Uvaferm CEGPezsgőalapborok Gyümölcsös, hosszú ideig friss, üde alapborok.-
Uvaferm 228Pezsgőalapborok Illatos fajtákból készülő pezsgőalapborokhoz.-
Uvaferm BCPezsgőélesztők Pezsgőélesztő. Masszív, kiválóan autolizáló élesztő tank és palackos pezsgőkhöz.-
Uvaferm PMAPezsgőélesztők Pezsgőélesztő. Palackos pezsgők kitűnően ülepedő, finom szénsavat adó, jól autolizáló élesztője.-
Uvaferm PMPezsgőélesztők Üdébb tankpezsgők, Spumante, hidegtűrő, masszív élesztője.-
Uvaferm 228Pezsgőélesztők Illatos Spumante pezsgők.-
Uvaferm CEGHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 7 C-tól már erjeszteni képes normál erjedésintenzitású élesztő.-
Uvaferm SLOHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 8 C-tól már erjeszteni képes masszív élesztő.-
Uvaferm 228Hidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 6-7 C-tól már erjeszteni képes, gyors élesztő.-
Uvaferm PMHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 6 C-tól már erjeszteni képes gyors, masszív, alk.-toleráns élesztő.-
Uvaferm HPSHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 8 C-tól erjeszteni képes vörösbor élesztő.-
Uvaferm PMAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő, masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő.-
Uvaferm VRBAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Masszív alkoholtoleráns élesztő, alacsonyabb illósavképzés.-
Uvaferm 228Aszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő, illatos, aromatikus bor, Muskotály, Hárslevelű, Chardonnay erjesztésére.-
Uvaferm SLOAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő élesztő, különleges gyümölcsillatok.-
Uvaferm BCAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Robusztus, alkoholtoleráns élesztő.-
Uvaferm BCAz újraerjesztés élesztői Masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő, S. cerevisiae, var. bayanus.-
Uvaferm PMAz újraerjesztés élesztői Hidegtűrő, masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő, S. cerevisiae, var. bayanus.-
Uvaferm 43Az újraerjesztés élesztői Vörösborok újraerjesztéséhez, nem hidegtűrő élesztő, S.cerevisiae, v. bayanus.-
Uvaferm 43 RestartAz újraerjesztés élesztői Rossz G/F-arány miatt elakadt tételek újraerjesztéséhez, 16 v/v% alkoholtűrés S.cerevisiae.-
Uvaferm 299Vörösborok élesztői Beaujolais-típusú telt, kerek, gyümölcsös, illatos vörösborok erjesztésére.-
Uvaferm VNVörösborok élesztői Gyümölcsös, fajtajelleges, ugyanakkor jó színintenzitású, tanningazdag vörösborok.-
Lallemand RUBYVörösborok élesztői Tioltermelő vörösborélesztő, feketeribizli, egres, szilva, fűszerek és frissítő gyógynövények aromajegyei, finom tanninszerkezet, teltség és hosszú utóíz.-
Uvaferm CMVörösborok élesztői Tanningazdag, fűszeres vörösborok, kiváló színkihozatal.-
Uvaferm BDXVörösborok élesztői Bordeaux-i típusú telt, testes, tanningazdag, fajtajelleges borok, kiváló színkihozatal.-
Uvaferm 43Vörösborok élesztői Kiemelkedő alkoholtartalmú, tanningazdag, koncentrált vörösborok masszív élesztője.-
Uvaferm Danstil AVörösborok élesztői Gyümölcsös, tanningazdag vörösborok gyors és megbízható élesztője, jó szín.-
Uvaferm HPSVörösborok élesztői A bor teltségének, kerekségének, komplexitásának javítására.-
Lallemand IONYSVörösborok élesztői 0,5-1 v/v%-kal kisebb alkoholkonverzió, glicerin- és savtermelő, pH-csökkentő vörösbor élesztő.-
Lallemand VELLUTOVörösborok élesztői Nagy glicerintermelés, testes, illatos, gyümölcsös vörösborok.-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
OPTI-MALO-PLUS Speciális tápanyag az almasavbontó baktériumok részére.-
OPTI-MALO-BLANC Speciális almasavbontó baktérium tápanyag ökológiai borkészítéshez.-
Uvaferm ALPHA Vörös- és fehérborok almasavbontásához, hideg- és pH-tűrőbb-
Uvaferm BETA Vörös- és fehérborok almasavbontásához, hideg- és pH-tűrőbb, igen gyors. Erősebb bogyós gyümölcs jelleg.-
Lallemand OMEGA Alkohol-, hideg- és pH-tűrő starter.-
Lallemand ML PRIME Magas pH-jú, magas alkoholú szuper prémium vörösborok almasavbontására. Almasavtúlsúlyos fehér mustok részleges almasavbontására. Aromatikailag teljesen semleges.-
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírásBiztonsági
adatlap
Dolmar Innoclar Növényi fehérje+kitozán. Tisztítás és stabilizálás barnulásra hajlamos vagy penészterhelt szőlő mustjánál, borainál. Keserű fenolok és vegetatív ízű fehérjék eltávolítása. 5-20 g/hl.-
Dolmar Pronatur Prémium zöldborsófehérje derítőszer, flotációs és ülepítéses musttisztításhoz, borderítéshez. Fenolos anyag eltávolítás és tisztítás. 5-10 – 30 g/hl.-
Dolmar Carbon Decolorante Liquido FSP Színkötő, nagy abszorpciós erejű folyékony aktívszén.-
Dolmar Forticlar Zöldborsó- és burgonya fehérje, bentonit, színmegkötő aktívszén, réz-citrát. Présmustok, présborok keserűségének, redukált-, vegetatív aromáinak eltűntetésére. Must- és borderítésre, együtt erjesztésre. 30–80 g/hl. -
Dolmar Pinking Stop Zöldborsó fehérje, színmegkötő aktívszén és PVPP. A pinkesedés megelőzésére és megszüntetésére. Olcsóbb, hatékonyabb és aromakímélőbb, mint a PVPP! Must- és bor derítésre, együtt erjesztésre. 20-80 g/hl.-
Dolmar Proclean Aromakötő aktívszén, élesztősejtfal-, réz-citrát kombináció. Penészes, rothadt szőlő illat és ízhibát okozó aromaanyagainak eltávolítására. 20-80 g/hl adagban.-
Dolmar Prémium Bentonit Kis dózis, nagy fehérje kötő képesség, egy órás duzzadási idő. Kíméli az aromatikát. 20-100 g/hl.-
Dolmar Qualitan Ice Véglegesítő proantocianidin tannin fehér és rozé borokhoz. Frissít, intenzivebbé teszi az aromát. Balzsamos és trópusi gyümölcsös aromatika megjelenítése. Oxidációnak ellenállóbb borok. 2-6 g/hl.-
Dolmar Qualitan Mint Véglegesítő kombinált tannin fehér, rozé borokhoz. Frissít, intenzivebbé teszi az aromát. Balzsamos és citrusos aromatika megjelenítése. Oxidációnak ellenállóbb borok. 2-6 g/hl.-
Dolmar Qualitan Xoco Véglegesítő kombinált tannin. Pörköletlen, közepesen és erősen pörkölt 24 hónapig természetes módon szárított francia tölgy tanninok keveréke. Csokis, kapuccinós, fűszeres illatok, frissebb illat- és íz, teltebb bor. 2-15 g/hl.-
Dolmar Carbon RF Aktívszén derítőszer a brettes aromatika szelektív kiderítésére. Kíméli a színt és aromát. 20-100 g/hl.-
Dolmar Carbon Fenol Stop Aktívszén derítőszer a brettes aromatika szelektív kiderítésére. Kíméli a színt és aromát. 20-100 g/hl.--
FINELY Különleges élesztőfehérje derítőszer vörösborok kíméletes tisztító végderítésére. A tojásfehérjénél is hatékonyabban derít. 5-10 g/hl.-
REDULESS Rézélesztő, borok szulfidos, szulfitos, böckzeres íz-, illat- és szaghibáinak kezelésére; zárt reduktív borok megnyitására. Nem visz rezet a borba! 5-10 – 40 g/hl.-
NOBLESSE Különféle illathibák, vegetális illat, zöld íz, kesernyés, agresszív tannin íz csökkentése, megszűntetése; a Redulessel kombináltan is használható. 10-40 g/hl.-
MANNOLEES Tiszta élesztő mannoprotein a savharmónia-, tannin bársonyosság- és a mouhfeel javítására. 10-15 g/hl.-
MANNOLEES BLANC Tiszta élesztő mannoprotein és antioxidáns peptidek fehér és rozé borok savharmóniájának elérésére, teltség-kerekségének és aromaintenzitásának fokozására. 3-5 – 10 g/hl.-
PURE-LEES LONGEVITY Oxigénkötő inaktív élesztőtermék borok oxidációjának megelőzésére, oldott oxigéntartalmának lekötésére. Hidegkezelés, borszállítás, bortárolás. 20-40 g/hl.-
PURE-LEES ELEGANCY Durvább tanninú vörösborok agresszív tanninjainak eltávolítására, a keserűség csökkentésére, ízhosszúság fokozására. 10-40 g/hl.-
PURE-LEES DELICACY Vörösborok kezelésére. Hatására javul a színintenzitás, a bársonyosság, nő az ízhosszúság, erősödik a gyümölcsösség. Finomodik a tanninstruktúra. 10-40 g/hl.-
OPTI-LEES Inaktív élesztő seprőn tartásos technológiához. 10-40 g/hl.-
RESKUE Toxinkötő élesztősejtfal készítmény a szermaradványok és közepes szénatomszámú zsírsavak mennyiségének csökkentésére erjedés és újraerjesztés előtt. 20-40 g/hl.-
NO BRETT INSIDE Kitozán készítmény a Brettanomyces bruxellensis eltávolítására. 4-10 g/hl.-
BACTILESS Kitozán készítmény az ecetsav és tejsavbaktériumok 3-4 nagyságrendnyi pusztítására, anyagcseréjének blokkolására, az illósodási folyamat megállítására. Must, cefre és bor állapotú alkalmazás. Nem jelölésköteles! 20-40 g/hl.-

Kis kiszerelésű termékek, kistermelők részére

Az alábbi termékeket a kistermelők a gazdaboltokban szerezhetik be.

A kis kiszerelésű termékeket a Harmath Ker. Bt. forgalmazza és teríti országos szinten a gazdaboltok részére. Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

TerméknévTermékjellemzők
LALLZYME HC - pektinbontó enzim 10 g-os kiszerelésbenSzőlők és gyümölcsök pektinbontására, aroma és színextrakciójára. Adagja 2-3 g/q.
LALLZYME BETA - aromafelszabadító enzim 10 g-os kiszerelésbenFehér- és rozéborok, illatos gyümölcsök cefréinek aroma-felszabadítására. Adagolás: végerjedésben vagy első fejtéskor. 3-4 hét hatóidő. Borokban a kénezés a Lallzyme BETA hatását nem befolyásolja, viszont a derítőszerek (bentonit, tannin, kovasavszol) inaktíválják az enzimet. Adagja 5 g/hl vagy 5 g/q.
DANSTIL A - fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenFehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm CM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenFehér mustok, kékszőlő cefrék valamint csonthéjas és bogyós gyümölcsök pálinkacefréinek erjesztésére. Gyors és megbízható élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm 228 – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenIllatos fehér szőlők és rozé mustok, valamint bogyós gyümölcsök, alma, körte, birsalma, birskörte, illatos szőlők pálinkacefréinek erjesztésére. Hidegtűrő (6-7 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Nagyon illatos, fajtajelleges borokat és pálinkákat erjeszt. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm PM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenIllatos, gyümölcsös rozék és fehérborok kiváló élesztője. Aszúerjesztésre is. Újraoltásra ez a legmegfelelőbb, legrobusztusabb élesztő. Hidegtűrő (6 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
UVAVITAL - élesztőtápanyag 20 g-os kiszerelésbenKomplex tápanyag az élesztő tápanyag-utánpótlására. Borok és párlatok íz- és illat javítása, erjedési illat- és ízproblémák előfordulásának jelentős csökkentése. Adagja 20 g/hl vagy q.
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g-os kiszerelésbenCsökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól. Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú fehér- és rozé borok, pálinkák erjeszthetők. A musttisztítás és színelés után keverendő a cefrébe 30 g/hl dózisban. Sauvignon Blanc és muskotály fajták esetén első fejtéskor újra érdemes 20 g/hl-t használni belőle. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt. Alkalmazásától függetlenül használjuk az Uvavital komplex élesztőtápanyagot.
OPTI-RED - színmegőrző, színstabilizáló, teltségérzet fokozó anyag 30 g-os kiszerelésbenA kékszőlő cefrézése után azonnal keverjük a szőlőhöz. Adagja 30 g/q.
UVAFERM ALPHA - almasavbontó baktériumkultúra vörös- és fehér borok almasavbontására2,5 g-os tasak 2,5 hl-hez, 2,5 q-hoz.
REDULESS – rézélesztő 30 g-os kiszerelésbenErjedés után jelentkező kén-hidrogénes, szulfitos, bökzeres szagproblémák kezelésére. Ne levegőztessük a bort, úgy kezeljük le a REDULESS-szel. Dózisa: 30 g/hl. Derítés után 7 nap múlva fejtsünk. Két héten belül (!!!) mindenképpen fejtsük le a bort a derítési aljról, oly módon, hogy az alj egyáltalán ne kerüljön át a színelt borba. Ez a fejtés már lehet nyílt fejtés.

Borászati publikációk

A publikációk megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.

Borászati analitikai vizsgálatok

https://borvizsgalat.hu/

Partnereink

Lallemand
Uvaferm
AB Wickers
Dolmar
EnergySil
Magniva = Sil-all + Lalsil