Borászat

Borászat

A mai rohanó világunkban egy borkedvelő vásárló természetes igényévé vált, hogy az áruházak polcairól a már megszokott, megszeretett palack borát levéve mindig ugyan az a megkedvelt íz, és illatvilág köszönjön rá évről-évre (természetesen az évjárati különbözőségeket beleértve, de csak is pozitív értelemben). Csak a megbízhatóan jó borokat előállító gazdáknak és üzemeknek van esélye arra, hogy folyamatosan biztos pozíciót elfoglalva legyenek jelen a borpiacon. Cégünk ehhez a törekvéshez kínálja termékeit és technológiáit a borászoknak, borászatoknak, szőlősgazdáknak ahhoz, hogy az erjesztés végeredményeként az év közben nagy munkával, költséggel óvott és védett szőlőből kitűnő borok szülessenek.

1544013313.jpg

A mustban, cefrében használt erjesztési segédanyagok kihangsúlyozzák, és erősítik a különböző szőlőfajták eredendő tulajdonságait, a termőhelyből adódó egyedi szépségeit, valamint az egy-egy becsúszó rosszabb évjárat kellemetlen hatásait is jobban kiegyenlítik, és közelítik a jó évjáratok boraihoz. Erjesztési technológiánk jól felépített, megbízható előre tervezhető végeredményt garantál, és az abban szereplő anyagok egymást kiegészítve, erősítve költséghatékonyan segítik a bor készítőjét a kiváló végeredmény elkészítéséhez. Az ajánlott komplett erjesztési technológiánkba egyéb erjesztési segédanyagok bevételére nincs szükség, így a ráfordított költségek is előre számolhatók, tervezhetők. Termékeink természetből szelektált mikroorganizmusok, vagy ezekből, ezek által készült GMO-mentes, természetes, nem boridegen kezelőanyagok.

1544015429.jpg

Technológiai ajánlás

Borászati enzimek, fajélesztők, élesztőtápanyagok, almasavbontó starterek. Termékek fehérborokhoz, rozéborokhoz, vörösborokhoz, pezsgőalapborokhoz, pezsgőkhöz.

Letölthető dokumentumok

A fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.

Borászati termékek

TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
Lalvigne Mature Kékszőlők homogénebb érése, színeződése, korábbi tanninérés.
Lalvigne Aroma Fehér szőlők homogénebb érése, több aroma- és aromaprekurzor.
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
Lallzyme C Fehérszőlők pektinbontása, musttisztítás.
Lallzyme HC Fehérszőlők pektinbontása, héjonáztatása, musttisztítás.
Lallzyme C-MAX Problémás pektintartalmú fajták és évjáratok pektinbontó, musttisztító enzime.
Lallzyme CUVÉE-BLANC Macerációs és aromafelszabadító enzim fehér fajták áztatásához.
Lallzyme OE Kékszőlők pektinbontása, színkinyerés, aromafokozás, teltebb, kerekebb ízérzet.
Lallzyme EX-V Érett tanninú kékszőlők macerációs és színextrakciós enzime
Lallzyme β Illatos és buké fehér fajták borainak aromafokozásához.
Lallzyme MMX Derítési, szűrhetőségi problémák esetén, ill. a teltségérzet, mouthfeel fokozására.
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
Vital 7 - Nutrient GS Az UVAVITAL-nál kisebb szervesanyag tartalmú komplex élesztőtápanyag.
Uvaferm UVAVITAL Komplex élesztőtápanyag, teljeskörű tápanyagellátás, általános minőségjavítás.
GO-FERM Rehidratációs élesztőtápanyag botritiszes vagy túlérett szőlőkhöz, további minőségjavítás.
OPTI-WHITE és OPTIMUM-WHITE Antioxidáns tápanyagok; fehér- és rozéborok gyümölcsösségének és fajtajellegének komplexebbé tétele, javítása, teltség kerekség fokozás.
OPTI-RED Színintenzitás növelés, teltség-kerekség, mouthfeel fokozás, kékszőlő cefrékhez.
GO-FERM PROTECT EVOLUTION Rehidratációs élesztőtápanyag, több aroma.
OPTIMUM-RED Jobb oldhatóság, több mannoprotein, teltebb, kerekebb vörösborok, kékszőlő cefrékhez, vörösborokhoz.
STIMULA CHARDONNAY Speciális tápanyag az észtertermelés fokozására.
STIMULA SAUVIGNON Speciális tápanyag a tioltermelés fokozására.
BIO YEAST CELL WALLS Bio élesztőtápanyag.
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
Uvaferm Danstil AFehérborok élesztői Aromatikus, gyümölcsös, illatos fehérborok gyors és megbízható élesztője.
Uvaferm SCFehérborok élesztői Testesebb, glicerin- és észtergazdag fehérborokhoz.
Uvaferm CEGFehérborok élesztői Illatos, gyümölcsös fehérborok, a rizling fajtakör speciális élesztője.
Uvaferm SVGFehérborok élesztői Bogyós gyümölcs – fekete ribizli, málna, egres - illatú elegáns fehérborok.
Uvaferm VRBFehérborok élesztői Érett, túlérett szőlőből érlelt jellegű fehérborok, illetve Szamorodni erjesztésére.
Uvaferm SLOFehérborok élesztői Fajtajelleges fehérborok különleges gyümölcsillatokkal.
Uvaferm ALBFehérborok élesztői Telt, kerek, gyümölcsös, ausztrál típusú fehérborok; fehérborok savcsökkentésére.
Uvaferm CGC-62Fehérborok élesztői Gliceringazdag, nagyon illatos, erjedési észteres fehérborok, rozéborok.
Uvaferm 228Fehérborok élesztői Illatos, aromatikus, elegáns fajtajellegű fehérborok, primer aroma felszabadítás.
Uvaferm HPSFehérborok élesztői A bor teltségének, kerekségének, komplexitásának javítására.
Uvaferm CMFehérborok élesztői Gyümölcsös, üde bukéborok.
Uvaferm EXCENCEFehérborok élesztői Tiolos, trópusi gyümölcsös, észteres Sauvignon blanc és Zöld Veltelini borok.
Lalferm BIOFehérborok élesztői Bio élesztő illatos fehér és rozé borokhoz.
Uvaferm PMRozéborok élesztői Fajtajelleges, elegáns, gyümölcsös rozék masszív élesztője.
Uvaferm ALBRozéborok élesztői Gyümölcsös és fajtajelleges rozék.
Uvaferm CGC-62Rozéborok élesztői Nagyon illatos, erjedési észteres, gyümölcsös rozék.
Lalferm BIORozéborok élesztői Bio élesztő illatos fehér és rozé borokhoz.
Uvaferm 299Vörösborok élesztői Beaujolais-típusú telt, kerek, gyümölcsös, illatos vörösborok erjesztésére.
Uvaferm VNVörösborok élesztői Gyümölcsös, fajtajelleges, ugyanakkor jó színintenzitású, tanningazdag vörösborok.
Uvaferm CMVörösborok élesztői Tanningazdag, fűszeres vörösborok, kiváló színkihozatal.
Uvaferm BDXVörösborok élesztői Bordeaux-i típusú telt, testes, tanningazdag, fajtajelleges borok, kiváló színkihozatal.
Uvaferm 43Vörösborok élesztői Kiemelkedő alkoholtartalmú, tanningazdag, koncentrált vörösborok masszív élesztője.
Uvaferm Danstil AVörösborok élesztői Gyümölcsös, tanningazdag vörösborok gyors és megbízható élesztője, jó szín.
Uvaferm HPSVörösborok élesztői A bor teltségének, kerekségének, komplexitásának javítására.
Uvaferm IONYSVörösborok élesztői 0,5-1 v/v%-kal kisebb alkoholkonverzió, glicerin- és savtermelő, pH-csökkentő vörösbor élesztő.
Uvaferm Danstil APezsgőalapborok Könnyű, üde, gyümölcsös pezsgőalapborok.
Uvaferm CMPezsgőalapborok Könnyű, üde pezsgőalapborok.
Uvaferm CEGPezsgőalapborok Gyümölcsös, hosszú ideig friss, üde alapborok.
Uvaferm 228Pezsgőalapborok Illatos fajtákból készülő pezsgőalapborokhoz.
Uvaferm FC513Pezsgőalapborok Gyümölcsös, üde alapborok.
Uvaferm BCPezsgőélesztők Pezsgőélesztő. Masszív, kiválóan autolizáló élesztő tank és palackos pezsgőkhöz.
Uvaferm PMAPezsgőélesztők Pezsgőélesztő. Palackos pezsgők kitűnően ülepedő, finom szénsavat adó, jól autolizáló élesztője.
Uvaferm FC513Pezsgőélesztők Gyülömcsös pezsgők.
Uvaferm PMPezsgőélesztők Üdébb tankpezsgők, Spumante, hidegtűrő, masszív élesztője.
Uvaferm 228Pezsgőélesztők Illatos Spumante pezsgők.
Uvaferm CEGHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 7 C-tól már erjeszteni képes normál erjedésintenzitású élesztő.
Uvaferm SLOHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 8 C-tól már erjeszteni képes masszív élesztő.
Uvaferm 228Hidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 6-7 C-tól már erjeszteni képes, gyors élesztő.
Uvaferm PMHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 6 C-tól már erjeszteni képes gyors, masszív, alk.-toleráns élesztő.
Uvaferm HPSHidegtűrő élesztők Szoktatás után kb. 8 C-tól erjeszteni képes vörösbor élesztő.
LEVEL2Aszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Aromatikus, szebb savérzetű, harmonikus borok két komponensű fajélesztője Torulaspora delbrueckii x Saccharomyces cerevisiae, jó ozmotolerancia, alacsonyabb illósavképzés.
BIODIVAAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői A LEVEL2 Torulaspora delbrueckii élesztője, melyhez ön választja a S.cerevisiae élesztő párt.
Uvaferm PMAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő, masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő.
Uvaferm VRBAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Masszív alkoholtoleráns élesztő, alacsonyabb illósavképzés.
Uvaferm 228Aszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő, illatos, aromatikus bor, Muskotály, Hárslevelű, Chardonnay erjesztésére.
Uvaferm SLOAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Hidegtűrő élesztő, különleges gyümölcsillatok.
Uvaferm BCAszú, szamorodni, késői szüret, jégbor erjesztés élesztői Robusztus, alkoholtoleráns élesztő.
Uvaferm BCAz újraerjesztés élesztői Masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő, S. cerevisiae, var. bayanus.
Uvaferm PMAz újraerjesztés élesztői Hidegtűrő, masszív, robusztus, alkoholtoleráns élesztő, S. cerevisiae, var. bayanus.
Uvaferm 43Az újraerjesztés élesztői Vörösborok újraerjesztéséhez, nem hidegtűrő élesztő, S.cerevisiae, v. bayanus.
Uvaferm 43 RestartAz újraerjesztés élesztői Rossz G/F-arány miatt elakadt tételek újraerjesztéséhez, 16 v/v% alkoholtűrés S.cerevisiae.
BIODIVANem Saccharomyces élesztők szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához Torulaspora delbrueckii élesztő, melyhez ön választja a S.cerevisiae élesztő párt.
FLAVIANem Saccharomyces élesztők szekvenált (egymás utáni) beoltásos technológiához Metschnikowia pulcherrima élesztő, melyhez ön választja a S.cerevisiae élesztő párt; nagyon illatos, fajtajelleges, gyümölcsös borokhoz.
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
OPTI-MALO-PLUS Speciális tápanyag az almasavbontó baktériumok részére.
Uvaferm ALPHA Vörös- és fehérborok almasavbontásához, hideg- és pH-tűrőbb
Uvaferm BETA Vörös- és fehérborok almasavbontásához, hideg- és pH-tűrőbb, igen gyors.
Lallemand V22 3,5 fölötti pH-jú vörösborok almasavbontására; tiszta ízű, gyümölcsös borok.
Lallemand ML PRIME Magas pH-jú, magas alkoholú szuper prémium vörösborok almasavbontására.
TerméknévTermékjellemzőkTermékleírás
DRIFINE - KOLLAGÉN DERÍTŐSZER Hideg borok tisztító derítése; kiemelkedő tükrösség, palackozás előtti finomderítés vörösboroknál is.
REDULESS W – RÉZÉLESZTŐ A KÉNES BORHIBÁK KEZELÉSÉRE Borok szulfidos, szulfitos, böckzeres íz-, illat- és szaghibáinak kezelésére; zárt reduktív borok megnyitására.
NOBLESSE A vegetális illatok, a zöld íz, a kesernyés tannin íz csökkentése, teltség-kerekség fokozás.
MANNOLEES Tiszta élesztő mannoprotein a savharmónia-, tannin bársonyosság- és a mouhfeel javítására.
PURE-LEES LONGEVITY Oxigénmegkötő inaktív élesztőtermék.
OPTI-LEES Inaktív élesztő seprőn tartásos technológiához.
RESKUE Toxinkötő élesztősejtfal készítmény a szermaradványok és közepes szénatomszámú zsírsavak mennyiségének csökkentésére erjedés és újraerjesztés előtt.
NO BRETT INSIDE Kitozán készítmény a Brettanomyces bruxellensis eltávolítására.
BACTILESS Kitozán készítmény a borok baktériummentesítő kezelésére; minden baktériumra hat.
PREDTAN VINIF Gesztenye és tölgytannin keverék; színstabilizálás, derítés, rothadt szőlő kezelés.

Kis kiszerelésű termékek, kistermelők részére

Az alábbi termékeket a kistermelők a gazdaboltokban szerezhetik be.

A kis kiszerelésű termékeket a Harmath Ker. Bt. forgalmazza és teríti országos szinten a gazdaboltok részére. Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

TerméknévTermékjellemzők
LALLZYME HC - pektinbontó enzim 10 g-os kiszerelésbenSzőlők és gyümölcsök pektinbontására, aroma és színextrakciójára. Adagja 2-3 g/q.
LALLZYME BETA - aromafelszabadító enzim 10 g-os kiszerelésbenFehér- és rozéborok, illatos gyümölcsök cefréinek aroma-felszabadítására. Adagolás: végerjedésben vagy első fejtéskor. 3-4 hét hatóidő. Borokban a kénezés a Lallzyme BETA hatását nem befolyásolja, viszont a derítőszerek (bentonit, tannin, kovasavszol) inaktíválják az enzimet. Adagja 5 g/hl vagy 5 g/q.
DANSTIL A - fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenFehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm CM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenFehér mustok, kékszőlő cefrék valamint csonthéjas és bogyós gyümölcsök pálinkacefréinek erjesztésére. Gyors és megbízható élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm 228 – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenIllatos fehér szőlők és rozé mustok, valamint bogyós gyümölcsök, alma, körte, birsalma, birskörte, illatos szőlők pálinkacefréinek erjesztésére. Hidegtűrő (6-7 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Nagyon illatos, fajtajelleges borokat és pálinkákat erjeszt. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm PM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésbenIllatos, gyümölcsös rozék és fehérborok kiváló élesztője. Aszúerjesztésre is. Újraoltásra ez a legmegfelelőbb, legrobusztusabb élesztő. Hidegtűrő (6 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
UVAVITAL - élesztőtápanyag 20 g-os kiszerelésbenKomplex tápanyag az élesztő tápanyag-utánpótlására. Borok és párlatok íz- és illat javítása, erjedési illat- és ízproblémák előfordulásának jelentős csökkentése. Adagja 20 g/hl vagy q.
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g-os kiszerelésbenCsökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól. Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú fehér- és rozé borok, pálinkák erjeszthetők. A musttisztítás és színelés után keverendő a cefrébe 30 g/hl dózisban. Sauvignon Blanc és muskotály fajták esetén első fejtéskor újra érdemes 20 g/hl-t használni belőle. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt. Alkalmazásától függetlenül használjuk az Uvavital komplex élesztőtápanyagot.
OPTI-RED - színmegőrző, színstabilizáló, teltségérzet fokozó anyag 30 g-os kiszerelésbenA kékszőlő cefrézése után azonnal keverjük a szőlőhöz. Adagja 30 g/q.
UVAFERM ALPHA - almasavbontó baktériumkultúra vörös- és fehér borok almasavbontására2,5 g-os tasak 2,5 hl-hez, 2,5 q-hoz.
REDULESS – rézélesztő 30 g-os kiszerelésbenErjedés után jelentkező kén-hidrogénes, szulfitos, bökzeres szagproblémák kezelésére. Ne levegőztessük a bort, úgy kezeljük le a REDULESS-szel. Dózisa: 30 g/hl. Derítés után 7 nap múlva fejtsünk. Két héten belül (!!!) mindenképpen fejtsük le a bort a derítési aljról, oly módon, hogy az alj egyáltalán ne kerüljön át a színelt borba. Ez a fejtés már lehet nyílt fejtés.

Borászati publikációk

A publikációk megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges, mely ezen a linken letölthető.

Partnereink

Lallemand
Uvaferm
AB Wickers
LalSil
EnergySil
Sil-All
Bisnode tanusitvany